Cine a facut cei mai multi bani de pe urma criptomonedelor - Top 10 Forbes, in premiera

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 10:08
1017 citiri

Valoarea criptomonedelor a atins, intr-un interval de timp scurt, culmi la care nici fondatorii lor probabil ca nu au visat. Cei care le-au vazut potentialul, dar si cei care au fost pur si simplu atrasi de noutate, adica destul de multi oameni, au devenit peste noapte milionari si miliardari.

Cine a facut cel mai mult si cat? In premiera, Forbes a publicat in aceasta saptamana topul celor mai bogati oameni din domeniul monedelor virtuale. Topul include jucatori diversi din econsistem, de la creatorii monedelor si fondatorii companiilor care se ocupa cu minarea la dezvoltatorii platformelor de tranzactionare si investitori.

Cifrele se bazeaza pe estimarile privind numarul de criptomonede detinute (conversia in dolari fiind facuta la valoarea acestora din 19 ianuarie 2018), profiturie obtinute din tranzactionari si participatiile la companiile din domeniu.

Introducing the first ever list of the world's richest people in cryptocurrency: visionaries, investors, geeks and freaks who rode the crypto wave to amazing highs https://t.co/OnhJ4UiOai pic.twitter.com/ayT4bo4M23- Forbes (@Forbes) 7 februarie 2018

Estimarile sunt facute in linii largi, de inteles tinand cont de natura opaca a acestei lumi.

In plus, jurnalistii Forbes nu garanteaza ca au identificat toti marii castigatori si recunosc ca estimarile lor pot fi in unele cazuri departe de adevar. Iata care sunt, aproximativ cel putin, primii zece oameni dupa marimea averilor facute in lumea criptomonedelor.

Dupa cresterile fulminante inregistrate anul trecut de criptomonede ca bitcoin (+1.300%), ether (+8.000%) si ripple (+32.000%), ultimele saptamani au fost marcate de un declin accentuat. Un bitcoin valora la inceputul saptamanii 7.000 de dolari, cu 64% mai putin fata de varful de 20.000 de dolari atins in decembrie, revenind mai recent la peste 8.000 de dolari.

10. Michael Novogratz, in varsta de 53 de ani, un veteran de pe Wall Street, este CEO-ul bancii de active digitale Galaxy Digital si fost manager de fonduri speculative, listat in topul Forbes al miliardarilor inainte de criza din 2007. Averea sa neta obtinuta de pe urma criptomonedelor este cuprinsa intre 700 de milioane de dolari si 1 miliard de dolari.

9. Brock Pierce, 37 de ani, fost copil-actor, a finantat numeroase companii din domeniul monedelor virtuale, inclusiv Mastercoin, Blockchain Capital, Coinbase, Ethereum, Tether, Bitfury si Block.one. Pierce, care locuieste in prezent in Puerto Rico, a dobandit astfel o avere ...citeste mai departe despre "Cine a facut cei mai multi bani de pe urma criptomonedelor - Top 10 Forbes, in premiera" pe Ziare.com

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#cei mai bogati oameni criptomonede, #top Forbes bogati bitcoin, #miliardari bitcoin, #ripple , #Stiri Finantare