Chinezii inchid Waldorf Astoria, luxosul hotel simbol al New York-ului

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 13:38
1126 citiri
Chinezii inchid Waldorf Astoria, luxosul hotel simbol al New York-ului
Foto: Facebook/Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Faimosul hotel Waldorf Astoria din New York, unul dintre cele mai prestigioase din lume, se inchide dupa 86 de ani de functionare.

De la Marilyn Monroe la Grace Kelly si de la presedintele american Herbert Hoover la Barack Obama, numeroase personalitati au trecut pragul hotelului Waldorf Astoria, deschis la 1 octombrie 1931 pe Park Avenue, in inima Manhattan-ului, informeaza AFP.

Dupa 86 de ani, acest hotel de 1.400 de camere, cel mai mare din lume la inaugurarea sa, va cunoaste o transformare importanta: compania de asigurari chinezeasca Anbang, care a cumparat lantul Hilton in 2014, pentru suma 1,95 miliarde de dolari (1,85 miliarde euro), va demara, incepand cu 1 martie, ample lucrari de renovare, a caror durata este estimata la cel putin doi ani.

Chiar daca pana in prezent nu a fost comunicat niciun plan oficial, o mare parte a hotelului va fi transformata in apartamente de lux, cu o serie de magazine la parter, urmand ca doar o mica arie sa fie in continuare destinata hotelului.

Fatada hotelului va ramane intacta, in contextul in care Waldorf Astoria figureaza din 1993 pe lista monumentelor emblematice ale orasului, alaturi de alte simboluri ale New York-ului, cum ar fi Empire State Building sau Podul Brooklyn.

Unii se tem insa ca, in conditiile in care interiorul nu este listat, marea sala de bal sau imensul mozaic de la intrare, semnat Louis Rigal, vor disparea pentru totdeauna, in pofida promisiunilor facute de Anbang ca va colabora cu responsabilii pentru patrimoniu. ...citeste mai departe despre "Chinezii inchid Waldorf Astoria, luxosul hotel simbol al New York-ului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Waldorf Astoria hotel New York inchis , #Stiri Finantare