Cheltuielile care nu trebuie să te ia prin surprindere. Cum menții echilibrul financiar în familie

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 08:30
617 citiri
Cheltuielile care nu trebuie să te ia prin surprindere. Cum menții echilibrul financiar în familie
Indiferent de plafonul la care se situează câștigurile gospodăriei tale, există mereu o oportunitate de a eficientiza cheltuielile casei FOTO Pixabay.com

Discuția despre bani nu este niciodată una comodă. Cu toate acestea, ea nu trebuie amânată si e necesar să fie purtată periodic în familie. O analiză a bugetului şi a cheltuielilor pot scoate la iveală slăbiciuni şi comportamente financiare care pot fi îmbunătățite.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi care ar fi lista de cheltuieli parţial neprevăzute şi pe care trebuie să o iei în calcul anual.

Pentru majoritatea oamenilor cheltuielile neprevăzute reprezintă o mare problemă care se poate rezolva sau nu în funcție de soluţiile financiare ale fiecărei persoane şi, care, este posibil să îi dea complet peste cap.

Pentru a încerca să rezolvi o astfel de problemă, trebuie să îţi faci obiceiul să identifici din timp care sunt acele cheltuieli care te-ar putea lua prin surprindere, acele cheltuieli pe care le ai an de an şi care te iau mereu total nepregătit.

Apoi, să le pui pe o listă, până te vei obişnui cu ele, să ţii cont de ele si să le vezi cu ceva timp înainte, ca mental să nu te ia prin surprindere și pentru care ori cauţi soluţii, ori renunţi la ele, în măsura în care este posibil.

Pe această listă trebuie să treci inclusiv cheltuielile pentru reparaţia mașinii, cheltuielile de Crăciun, cadourile de Crăciun si pe cele de Paște, zilele importante de naștere. Mai mult, dacă ai copii, trebuie să pui pe listă și banii care merg către nevoile acestora.

Dintre cheltuielile neplanificate, cele mai consistente din punct de vedere financiar sunt cele care au legătură cu diverse defecțiuni din apartament, cât și cele care ţin de sănătatea personală sau a celor dragi.

Este indicat să îţi pregăteşti un fond de urgență pentru astfel de situații, un fond care să fie aliniat cu prețurile pieței și care să te ajute să faci față cheltuielilor de acest tip.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi ...citeste mai departe despre "Cheltuielile care nu trebuie să te ia prin surprindere. Cum menții echilibrul financiar în familie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#cheltuieli, #economisire, #bani, #sanatate, #preturi, #nevoi, #copii, #familie, #solutii , #Stiri Finantare