Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai bune carduri de cumparaturi in ianuarie 2021

Cele mai bune carduri de cumparaturi in ianuarie 2021

Desi multi cred ca reducerile cele mai mari se gasesc in luna decembrie, cand toata lumea este in goana dupa cadouri, de fapt, acestea pot fi gasite in ianuarie. In aceasta luna sunt si adevarate perioade de discounturi legale. Ziare.com v-a pregatit un material despre cele mai bune carduri de credit pe care le puteti folosi la achizitia mai multor bunuri.

CEC Bank pare sa aiba cel mai bun card de credit pentru cumparaturi, daca ne uitam la DAE cu care vin aceste produse bancare. Cardul are o perioada de gratie de 59 de zile si o DAE de 15,94%. Taxa de emitere a cardului este de 0 lei, in timp ce pentru administrarea lui veti achita 4 lei pe luna. Daca doriti sa retrageti bani de pe card de la ATM-ul bancii, comisionul este de 1% sau minim 2 lei.

In schimb, pentru retrageri de la ATM-urile altor banci, comisionul este 1% plus inca 3 lei, deci considerabil mai mare.

In magazinele partenere bancii se accepta maximum 12 rate fara dobanda. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui card este rata minima pe care trebuie sa o platiti, aceasta fiind de 2%. Cu toate acestea, recomandam ca odata ce ati cheltuit bani de pe card, sa nu va limitati la a achita doar rata minima. MasterCard CEC are o limita superioara de 60.000 de lei.

Al doilea card de credit, dupa DAE (17,52%), este Cardul de credit online de la Libra Internet Bank, ce vine cu o limita maxima de 20.000 de lei. Dar pentru a putea beneficia de el, va trebui sa aveti un venit minim de 1.500 de lei. A nu se intelege ca veti avea pe card 20.000 de lei, daca aveti minim acel venit.

Banca va mai cere sa aveti o vechime la ultimul loc de munca cuprinsa intre 6 si 18 luni. Si, dupa datele afisate pe Conso.ro, cardul vine cu o rata minima de plata de 0% si o perioada de gratie de 56 de zile.

Libra Internet Bank nu cere nici un comision pentru emiterea cardului, dar are o taxa de administrare de 4 lei pe luna. Iar daca retrageti bani de la propriul ATM al bancii, atunci veti achita un comision de 0,2% din suma. In schimb, pentru retragerile de la alte bancomate, taxa este de 0,75% plus 2,5 lei.

BCR are un card cu cashback numit BCR Ikea, care vine cu o limita de 20.000 de lei si o rata minima de plata de 3%, perioada de gratie fiind de 55 de zile. Dobanda Anuala Efectiva a acestui card este de 17,65%. Ceea ce-l face al treilea card ca avantaj din punct de vedere al DAE. Dar aici s-ar putea sa aveti ceva mai multe avantaje datorita optiunii de cashback, adica mai primiti ceva bani ...citeste mai departe despre "Cele mai bune carduri de cumparaturi in ianuarie 2021" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1856 ori