Cat costa noile avioane uzate ale TAROM si cate curse directe vor fi spre SUA si China (Foto)

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 19:08
1086 citiri
Cat costa noile avioane uzate ale TAROM si cate curse directe vor fi spre SUA si China (Foto)
Foto: Facebook/ Razvan Cuc

"Marea Unire" a aterizat, miercuri, la Bucuresti, iar TAROM are planuri mari pentru calatori. Insa si factura platita de companie e pe masura.

A doua aeronava Boeing 737-800 NG se alatura "Sarmizegetusei", fiind primele care intra in flota TAROM dupa 10 ani. Ambele sunt preluate in leasing de transportatorul aerian de stat si nu sunt noi, ci second-hand.

Potrivit Digi 24, pretul unei singure astfel de aeronave este cuprins intre 50 si 89 de milioane de dolari.

Insa ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a spus ca TAROM si Boeing ar fi semnat clauze de confidentialitate in ce priveste tariful de leasing.

Daca pretul celor doua aeronave s-ar ridica totusi la aceasta suma, inseamna ca, practic, compania romaneasca trebuie sa aloce intregul profit pentru plata in leasing operational a acestor avioane, in urmatorii ani. Amintim ca, in 2016, TAROM nu a avut profit, iar cel mai mare profit inregistrat de companie pana acum a fost in 2007, de 22 milioane de euro.

In plus, pana la finalul anului, TAROM va achizitiona si alte avioane, printre care si doua de lung-curier. Acestea ar urma sa opereze pe rute catre Statele Unite si China, cel putin cate 4-5 curse pe saptamana, potrivit Mediafax.

"Cursele anuntate spre New York si Beijing pot fi rentabile. Exista solicitari de piata. Din pacate, nu o sa putem merge cu doua curse pe saptamana. Patru, cinci curse pe saptamana, pe ambele sensuri, minim, daca nu una pe zi", a spus directorul comercial al TAROM, Sorin Georgescu.

Un nou avion Boeing intra miercuri in flota TAROMRyanair ataca TAROM la o zi dupa prezentarea noului avion. Care a fost replica romanilor ...citeste mai departe despre "Cat costa noile avioane uzate ale TAROM si cate curse directe vor fi spre SUA si China (Foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#TAROM Marea Unire, #TAROM Sarmizegetusa, #TAROM curse directe SUA China, #TAROM avioane noi Boeing , #Stiri Finantare