Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carpatica Asig va intra in faliment - ce alte companii de asigurari au mari probleme

Carpatica Asig va intra in faliment - ce alte companii de asigurari au mari probleme

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis miercuri ridicarea autorizatiei de functionare a Carpatica Asig, care urmeaza sa intre in faliment. Carpatica Asig este al doilea mare asigurator din Romania care intra in procedura falimentului, dupa Astra.

ASF a precizat ca a decis "retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit Legii 503/2004 (republicata) si Legii 85/2014".

ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig in rezolutie, o situatie similara insolventei, intr-o incercare de a evita falimentul societatii de asigurari.

Autoritatea de supraveghere a asteptat un potential investitor care sa preia Carpatica Asig si care sa investeasca sumele necesare salvarii companiei.

Singura oferta, venita din partea firmei International Insurance Consortium, inregistrata in Olanda, a fost considerata insuficienta si ...citeste mai departe despre "Carpatica Asig va intra in faliment - ce alte companii de asigurari au mari probleme" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 783 ori