California adopta o lege care sa-l forteze pe Trump sa-si publice declaratiile de impozit

Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 08:36
940 citiri
California adopta o lege care sa-l forteze pe Trump sa-si publice declaratiile de impozit
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J. Trump

Guvernatorul democrat al statului California a promulgat, marti, o lege care ar urma sa il impiedice pe Donald Trump sa figureze in acest stat pe buletinele de vot in cadrul alegerilor primare din partid in vederea participarii la scrutinul prezidential, daca nu isi publica declaratiile de impozit.

Legea, care a intrat in vigoare marti, nu mentioneaza explicit numele presedintelui Trump care va candida din partea Partidului Republican, cu exceptia unor evolutii neasteptate, pentru obtinerea unui nou mandat la scrutinul din 2020, informeaza AFP.

Organizarea de alegeri primare republicane pare insa putin probabila in acest stadiu, majoritatea alesilor Partidului Republican sustinandu-l pe actualul sef al statului.

Donald Trump a refuzat constant sa isi faca publica situatia fiscala, asa cum au procedat toti predecesorii sai in ultimii 40 de ani, dar democratii incearca pe toate caile sa il forteze pe presedintele SUA sa o faca.

Noua lege adoptata luna trecuta in California stipuleaza ca orice candidat la alegerile prezidentiale trebuie sa prezinte declaratiile fiscale pe ultimii cinci ani pentru a putea intra in cursa pentru desemnarea sa ca reprezentant al partidului in California, statul american cel mai populat.

"In aceste vremuri extraordinare, statele au o obligatie legala si morala sa faca tot le ce sta in putinta pentru a se asigura ca liderii care se prezinta la cele mai inalte functii sa indeplineasca criterii minime" a declarat, intr-un comunicat de presa, guvernatorul californian Gavin Newsom.

"Dezvaluirile implicate de aceasta lege vor face lumina in conflicte de interes, afaceri necurate sau influenta a intereselor comerciale interne sau externe", a adaugat guvernatorul californian.

Avocatul presedintelui SUA, Jay Sekulow, a anuntat ca legea californiana va face obiectul unui recurs in justitie.

Potrivit Conferintei nationale a parlamentelor locale (NCSL), 17 state americane ar fi introdus proiecte de lege similiare in cursul acestui an.

Insa pentru echipa de campanie a lui Donald Trump legile adoptate de state pe tema eligibilitatii candidatilor la scrutinul prezidential sunt anticonstitutionale.

"Constitutia este clara in privinta conditiilor necesare pentru a indeplini functia de presedinte, iar statele nu trebuie sa adauge restrictii", a declarat intr-un comunicat, citat de Los Angeles Times, directorul de comunicare din echipa de campanie a presedintelui Trump, Tim Murtaugh.

Parlamentul statului New York a a ...citeste mai departe despre "California adopta o lege care sa-l forteze pe Trump sa-si publice declaratiile de impozit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Trump declaratii de avere , #Stiri Finantare