Bursa a pierdut intr-o singura zi tot ce acumulase in 2018 din cauza masurilor anuntate de Guvern

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 13:47
1501 citiri
Bursa a pierdut intr-o singura zi tot ce acumulase in 2018 din cauza masurilor anuntate de Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

La jumatatea zilei, indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a scazut cu 8,6%, piata de capital pierzand in cateva ore tot ce a acumulat de-a lungul acestui an, pe fondul masurilor fiscale anuntate de Guvern.

Bursa de Valori Bucuresti anunta, intr-un comunicat, ca a luat nota de efectele negative reflectate in scaderi importante ale indicilor bursieri, ca urmare a proiectului de OUG anuntat recent de catre Guvern.

Piata de capital locala, in care activeaza companii romanesti ce reprezinta valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei, a intrat intr-o zona care poate pune in pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzand aici si o eventuala promovare a bursei la statutul de piata emergenta.

Investitorii urmaresc cu deosebita atentie actiunile decidentilor politici ce influenteaza mediul economic si evolutia companiilor listate, un aspect major in cadrul procesului investitional fiind dat de predictibilitatea si stabilitatea legislativa.

Analistii spun ca piata de capital a pierdut inttr-o singura zi tot ceea ce s-a acumulat in 2018, aceasta fiind cea mai importanta scadere din istoria bursei din cauza unui eveniment intern.

Conform calculelor Ziarului Financiar, companiile din structura indicelui principal BET inregistrau la ora 12:00 o valoare de piata de circa 65 miliarde de lei, in scadere cu 6 miliarde de lei fata de inchiderea de marti seara, ceea ce inseamna ca doar in cateva ore de tranzactionare, miercuri, acestea au pierdut 8,6% din capitalizare.

Cele mai afectate companii sunt in continuare cele din energie si bancile, cu Banca Transilvania apropiindu-se periculos de scaderea de 15% care duce la oprirea tranzactiilor.

Citeste mai departe despre "Caderea bursei se accentueaza: S-a pierdut tot ce se acumulase de-a lungul acestui an" pe Ziare.com.

Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
La doar câteva sute de metri de granița (invizibilă) dintre București (sector 4) și Ilfov (Popești-Leordeni), pe Șoseaua Oltenitei - DN4, se ridică un ansamblu rezidențial ce va schimba...
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
#cadere bursa masuri fiscale Teodorovici , #Stiri Finantare