Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Romaneasca, amendata de Protectia Consumatorului pentru comisioane ilegale

Banca Romaneasca, amendata de Protectia Consumatorului pentru comisioane ilegale
Banca Romaneasca a fost sanctionata cu 40.000 de lei pentru incasarea de comisioane ilegale la creditele ipotecare si la cele de nevoi personale, in total fiind prejudiciati 27.000 de clienti, a declarat, luni, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Presedintele ANPC a anuntat intr-o conferinta de presa ca a sanctionat Banca Romaneasca, cu 40.000 de lei, si a dispus si masuri complementare de aducere la conformitate a tuturor contractelor in termen de 30 de zile.

Marius Dunca a precizat ca, in urma analizei contractelor de credit, analiza facuta dupa o serie de sesizari facute la ANPC, s-a constatat ca exista mai multe nereguli atat la creditul ipotecar, cat si la creditul pentru nevoi personale.

In replica, Banca Romaneasca afirma ca va contesta procesele verbale si ordinele emise de ANPC.

"Am luat act de decizia ANPC si dorim sa facem cateva precizari cu privire la modul in care institutia a interpretat implementarea Ordonantei de Urgenta 50/2010 de catre Banca Romaneasca. Implementarea OUG 50 de catre Banca Romaneasca a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar pastrand esenta economica a acestora. Mai mult, Banca Romaneasca nu a comisionat aditional clientii ai caror contracte au fost modificate in 2010.

In acest moment, am initiat demersul de contestare a proceselor verbale si a ordinelor emise de ANPC pentru spetele mentionate in cadrul deciziei institutiei, rezervandu-ne dreptul ca, in functie de solutia judecatoreasca, sa reversam operatiunile efectuate in urma implementarii masurilor ANPC si sa evaluam consecintele economice ale acestor masuri cu initierea unor proceduri judiciare de recuperare", au declarat reprezentantii Bancii Romanesti.

Citeste mai departe despre "Banca Romaneasca, amendata de Protectia Consumatorului pentru comisioane ilegale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1062 ori