Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Asigurari, in faliment - Cum vor fi acoperite cererile de despagubire UPDATE

Astra Asigurari, in faliment - Cum vor fi acoperite cererile de despagubire UPDATE

Va incepe procedura de intrare in faliment in cazul Astra Asigurari, a anuntat, miercuri, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, care a mai spus ca Fondul de Garantare a Asiguratilor are capitalul necesar pentru a acoperi politele incheiate la aceasta societate.

Anuntul a fost facut intr-o conferinta e presa, dar informatia aparuse initial pe surse.

Astra Asigurari intra in faliment. Ce se intampla cu asiguratii

"Am analizat situatia societatii de asigurari Astra pe baza unui raport inaintat de administratorul special KPMG privind stadiul si optiunile existente in urma esuarii procesului de majorare a capitalului social", a declarat Misu Negritoiu.

In urma analizei, ASF a constatat ca sunt intrunite toate cele 3 conditii legale care definesc starea de insolventa.

Mai mult, situatia companiei nu e una buna. La 30 iunie 2015, Astra avea o marja de solvabilitate negativa de cca 871 milioane de lei, un coeficient de lichiditate de 0,03 si ...citeste mai departe despre "Astra Asigurari, in faliment - Cum vor fi acoperite cererile de despagubire UPDATE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori