Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce se va întâmpla cu asigurările în 2023. Volumul vânzărilor va fi factorul determinant

Ce se va întâmpla cu asigurările în 2023. Volumul vânzărilor va fi factorul determinant

Piata asigurarilor si-ar putea mentine o parte din avansul consemnat in 2022. Motorul pietei va ramane in continuare zona asigurarilor auto, mai exact segmentul RCA.

Ziarul Financiar anunta ca evolutiile privind preturile politelor, dar si volumul vanzarilor vor fi factori determinanti privind ce avans va mai prinde piata in 2023.

Anul 2021 s-a terminat cu un ritm de crestere de 24%, in timp ce primele 9 luni din 2022 au adus o crestere de 23% la nivelul pietei. Cel mai probabil, in anul 2023 ritmul de crestere va ramane de doua cifre.

Insa ianuarie 2023 vine cu preturi crescute si la politele de asigurari generale.

Proiectul de norma al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind cresterea contributiilor datorate de asiguratorii care activeaza pe zona asigurarilor generale la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) de la 2,5%, la 4%, in urma efectelor falimentului City Insurance, a fost adoptat la jumatatea lunii decembrie 2022 si va intra in vigoare in aceasta luna.

Prin urmare, romanii vor trebui sa scoata cel putin 100 mil. euro din buzunar pentru a acoperi gaura lasata de City Insurance, potrivit estimarilor ZF.

Precedenta majorare a contributiilor platite de asiguratori la FGA a fost in 2 februarie 2022, cand ASF a adoptat norma care a crescut contributiile de la 1% la 2,5%, in timp ce contributiile din zona asigurarilor de viata au ramas la nivelul initial de 0,4%.

Aceasta modificare a cotei contributiei pe care asiguratorii o vor avea de platit la FGA inevitabil va veni si cu o majorare a pretului politelor, incluzand cresterea tarifelor la politele RCA.

Contributiile pe care companiile de asigurari le platesc lunar la FGA se regasesc in preturile practicate la produsele de asigurare. ...citeste mai departe despre "Ce se va intampla cu asigurarile in 2023. Volumul vanzarilor va fi factorul determinant" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 735 ori