Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 08:17
1296 citiri
Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi este obligatorie prin lege de 7 ani, doar 20% dintre romani isi cumpara o asigurare pentru locuinta, asa ca un deputat PSD propune un proiect de act normativ prin care aceasta sa fie platita anual, odata cu impozitul pe casa.

"M-am gandit ca aceste asigurari sa fie platite odata cu impozitul anual, la taxe si impozite, de acolo sa fie dirijat intr-un cont, intr-un fond de garantare", a explicat deputatul Razvan Rotaru pentru Digi24.

Practic, fiecare proprietar de casa ar alege o societate de asigurare si "va plati acea taxa la taxe si impozite sau la o societate de asigurare, gasim o solutie acum".

"Ideea e sa putem introduce si alte calamitati. Inundatii, explozii si vedem alte solutii care mai sunt. Din ce am vorbit cu un asigurator, mi-a spus ca e posibil sa mai creasca in jur de 30, 40% (costurile - n.red.) ", a adaugat Rotaru.

Parlamentarul considera aceasta masura necesara pentru ca, in cazul producerii unor dezastre, nu exista fonduri pentru refacerea locuintelor.

Legea actuala prevede ca proprietarii de locuinte sunt obligati sa-si asigure in fiecare an casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Daca nu se conformeaza, acestia pot primi amenzi de pana la 500 de lei. Daca vor sa aiba o asigurare facultativa, trebuie sa incheie si asigurarea obligatorie.

Citeste mai multe despre prevederile legale in vigoare referitoare la polita obligatorie de asigurare a locuintei, dar si despre avantajele unei asigurari pentru locuinta ...citeste mai departe despre "Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#asigurarea locuintei impozit casa , #Stiri Finantare