Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Analistii financiari estimeaza cresterea euro si a dobanzilor la credite in urmatorul an

Analistii financiari estimeaza cresterea euro si a dobanzilor la credite in urmatorul an
Analistii CFA Romania anticipeaza deprecierea leului si majorarea ratelor de dobanda la leu in urmatoarele 12 luni. In ceea ce priveste indicatorul de crestere economica, acesta a scazut cu 6,6 puncte in iunie 2017, fata de luna anterioara, la valoarea de 60 puncte, a transmis institutia.

"In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat ca peste 70% din participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni.

Astfel, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000, in timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior) ", se arata in comunicatul transmis.

Rata anticipata a inflatiei pentru urmatoarele 12 luni (iulie 2018/iulie 2017) a inregistrat o valoare mediana de 2% (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior), precizeaza CFA Romania.

"Sunt de remarcat anticipatiile de majorare a ratelor de dobanda la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni), cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), 90%, respectiv 95% din participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie", mentioneaza CFA.

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011, reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la conditiile curente (referitoare la mediul de afaceri si piata muncii) si anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie.

Citeste si:
Razboiul Dragnea-Grindeanu loveste leul. N-am mai avut un euro asa mare de la suspendarea lui BasescuBursa din Bucuresti scade puternic si leul se depreciaza, dupa ce PSD a anuntat desfiintarea Pilonului II de pensii ...citeste mai departe despre "Analistii financiari estimeaza cresterea euro si a dobanzilor la credite in urmatorul an" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori