ANAF a vandut doua complexe turistice confiscate de la Vintu cu 4,2 milioane de euro

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 18:23
968 citiri
ANAF a vandut doua complexe turistice confiscate de la Vintu cu 4,2 milioane de euro
Foto: captura YouTube / Sorin Ovidiu Vintu

ANAF a reusit sa vanda proprietatile lui Sorin Ovidiu Vintu de la Sulina si de la Crisan, obtinand 19,56 milioane de lei (4,2 milioane de euro).

Nu a fost insa valorificata si proprietatea de la Mihailesti, scoasa la vanzare cu un pret de 282.319 lei, fara TVA.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a valorificat prin licitatie doua obiective turistice situate in Delta Dunarii, respectiv comuna Crisan si orasul Sulina, judetul Tulcea, in valoare totala de 19.566.643 de lei.

Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decat preturile stabilite de evaluatori", anunta ANAF, precizand ca "cele doua bunuri imobile valorificate prin licitatie erau sechestrate in dosarele penale nr. 36176/3/2012 si nr. 37339/3/2012".

Agentia mentioneaza ca "sumele obtinute din valorificarea celor doua bunuri vor acoperi o parte din sumele care fac obiectul confiscarii speciale dispuse de instanta in cadrul celor doua dosare de executare silita intocmite pe numele debitorului Sorin Ovidiu Vantu, in baza hotararilor judecatoresti".

ANAF a organizat joi licitatiile pentru vanzarea unor proprietati detinute de Sorin Ovidiu Vintu si puse sub sechestru in dosarul FNI, in care omul de afaceri a fost condamnat la 8 ani de inchisoare si la confiscarea a 13 milioane de dolari.

Statul a scos la vanzare Complexul "Lebada" de la Crisan, Complexul "Sulina" si o proprietate situata in Mihailesti, sperand sa recupereze peste 2,5 milioane de euro de la Vintu.

Vintu este in penitenciar din iulie 2016, cand a fost condamnat definitiv la sase ani si doua luni de inchisoare in dosarul privind devalizarea societatii Petromservice.

Citeste mai multe despre:

Vintu: Olteanu mi-a spus sa-i dau un milion de euro lui si alt milion lui Tariceanu. Daca nu-i dadeam, Mihaiu nu ar fi fost guvernatorSorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare si plata a 13 milioane de dolari, in dosarul FNIVintu se intoarce la inchisoare - A fost condamnat definitiv la 6 ani si 2 luni, in dosarul Petromservice (Video) ...citeste mai departe despre "ANAF a vandut doua complexe turistice confiscate de la Vintu cu 4,2 milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ANAF proprietati vandute Vintu FNI , #Stiri Finantare