Am calculat cat ne-a costat lauda de sine a Gabrielei Firea la un an de mandat. A cumparat inclusiv 800 de ghivece si 100 de baterii

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 16:28
1428 citiri
Am calculat cat ne-a costat lauda de sine a Gabrielei Firea la un an de mandat. A cumparat inclusiv 800 de ghivece si 100 de baterii
Foto: Realitatea TV

Primaria Capitalei a cheltuit peste 22.000 de euro, din bani publici, pentru evenimentul in cadrul caruia Gabriela Firea si-a prezentat bilantul la un an de mandat.

Citeste si care a fost bilantul prezentat de Gabriela Firea, care s-a laudat cu proiecte incepute de ani de zile

Printre obiectele cumparate se numara, potrivit site-ului e-Licitatie, 680 de bucati de ghivece cu azalee roz si rosii, la pretul de cate 39 de lei.

Astfel, costul total pentru azalee este de 26.520 de lei, adica peste 265 de milioane de lei vechi sau 5.770 de euro.

"Elemente florale - azaleea roz si rosu - 680 buc. necesare in cadrul evenimentului RAPORT DE ACTIVITATE PRIMAR GENERAL 2017, dupa cum urmeaza:

- 120 buc scena

- 560 buc - 6 elemente turnuri decorative

termen livrar: 23.06.2017, in locatia Cinema Gloria, cu ocazia implinirii unui an de mandat la PMP a Primarului General", se arata in descrierea achizitiei.

De remarcat ca autoritatea contractanta, deci cel care a efectuat plata, este Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti - ARCUB. De altfel, ARCUB este autoritatea contractanta pentru toate achizitiile "necesare" la acest eveniment, iar 90% din bugetul institutiei e trecut la materiale si servicii nedefinite.

Foto: captura e-Licitatie

De asemenea, au fost cumparate 120 de ghivece cu hedera verde, la pretul de cate 25 de lei. In acest caz, este vorba despre 30 de bucati pentru scena si 90 pentru turnurile decorative.

Asadar, in total, primarul Firea a cheltuit pentru flori 29.520 de lei. Ofertantul a fost Tria's Amway SRL, adica Floraria Tria's, care are sediul central in Voluntari, oras al carui primar este sotul edilului Capitalei, Florentin Pandele.

Foto: captura e-Licitatie

Mai departe, au fost cumparate 100 de incarcatoare de aluminiu de 2.200 mAh, pentru incarcarea smartphone-urilor, personalizate, cu print digital cu UV si lac pentru protectie. Concret, baterii externe.

Ofertantul in acest caz este Bograve Advertising SRL, care nu este la prima tranzactie cu mediul politic. Digi 24 relata, in anul 2013, ca firma a avut diferite contracte:

- in 2009, pentru tricouri si pixuri pentru campania prezidentiala a fostului lider PSD Mircea Geoana. Atunci, firma nu si-a recuperat toti banii si a cerut falimentul PSD.

- in 2011, medalii de cristal in valoare de aproximativ 50.000 de lei, contractant fiind Camera Deputatilor.

- in 2013, 500 de insigne in valoare de 31.000 de lei, contractant fiind tot Camera Deput ...citeste mai departe despre "Am calculat cat ne-a costat lauda de sine a Gabrielei Firea la un an de mandat. A cumparat inclusiv 800 de ghivece si 100 de baterii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#ghivece flori bilant Firea, #bilant un an Gabriela Firea, #bani raport activitate Firea, #e Licitatie bani raport Firea , #Stiri Finantare