Actiunile Tesla au scazut cu pana la 11%: S-au dus 5 miliarde de dolari

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 08:31
1079 citiri
Actiunile Tesla au scazut cu pana la 11%: S-au dus 5 miliarde de dolari
Foto: Arhiva Pixabay

Actiunile Tesla au scazut, joi, cu pana la 11%, stergand peste 5 miliarde de dolari din capitalizarea de piata a producatorului de automobile electrice, la o zi dupa inrautatirea previziunilor de profit ale companiei pentru acest an.

Producatorul auto anticipeza doar profit zero in actualul trimestru, a afirmat directorul general al companiei, Elon Musk, dupa raportarea rezultatelor aferente trimestrului al doilea, anticipand profit in ultimele trei luni ale anului, transmite Reuters.

Doar doua firme de brokeraj si-au redus tintele de pret pentru actiunile Tesla, dar o serie de note de cercetare ale analistilor s-a concentrat pe ingrijorarea privind scaderea marjelor companiei conduse de Elon Musk, care incearca sa ajunga la o profitabilitate durabila.

Potrivit previziunilor publicate odata cu rezultatele aferente trimestrului al doilea, Tesla se va concentra in perioada urmatoare pe cresterea volumului, a capacitatii de productie si a generarii de capital.

Acest lucru contrasteaza cu promisiunile facute de Musk acum un an, potrivit carora Tesla va fi profitabila, iar fluxul de capital va fi pozitiv.

"Pentru ca Tesla sa fie mai mult decat o nisa, una dintre principalele provocari va fi sa isi imbunatateasca profilul marjei brute", a scris un analist al Credit Suisse intr-o nota de cercetare.

Wedbush Securities a redus pretul tinta al actiunilor Tesla de la 230 de dolari la 220 de dolari pe unitate.

Compania a inregistrat pierderi de 1,1 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, in scadere cu 22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au urcat cu 58,7%, la 6,35 miliarde de dolari, sub asteptarile analistilor, de 6,41 miliarde de dolari.

Tesla a reiterat obiectivul de a ajunge la o productie de 10.000 de vehicule pe saptamana la nivel global, pana la sfarsitul acestui an. ...citeste mai departe despre "Actiunile Tesla au scazut cu pana la 11%: S-au dus 5 miliarde de dolari" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Tesla scadere actiuni, #Tesla pierderi , #Stiri Finantare