6 milioane de dolari fonduri UE pentru o firma din SUA pentru consultanta in Rusia, Ucraina si Moldova

Marti, 28 August 2007, ora 09:42
1046 citiri

Firma ICF International a castigat doua contracte in valoare de 6,1 milioane de dolari incredintate de Comisia Europeana pentru a oferi consultanta in Rusia, Ucraina si Moldova, anunta Washington Business Journal in editia electronica.

ICF International, cotata la bursa Nasdaq, ofera servicii de consultanta guvernelor si companiilor pe probleme de tehnologie, energie, mediu, infrastructura, sanatate, servicii de resurse umane si aparare.

Ambele contracte au fost acordate in cadrul programului Comisiei Europene de a furniza ajutor tehnic Comunitatii Statelor Independente (din care fac parte toate fostele republici sovietice cu exceptia celor trei tari baltice).

In termenii primului contract, ICF International va ajuta la consilierea guvernului Federatiei Ruse in privinta chestiunilor care tin de energia regenerabila - reglementari, stimuli economici, politici tarifare. Contractul este in valoare de 2,7 milioane de dolari si acopera o perioada de doi ani.

Cel de-al doilea contract are o valoare potentiala de 3,4 milioane de dolari si a fost incheiat pe o perioada de doi ani si jumatate. ICF va lucra in cadrul unui consortiu, condus de firma de consultanta Mott MacDonald Group, care sprijina refacerea si conservarea ecosistemului in Ucraina, Rusia si Moldova.

ICF a anuntat, pe de alta parte, ca John Blaney a fost numit director executiv al biroului din Londra al firmei, care supervizeaza activitatile din Europa. Blaney este economist specializat in probleme de energie si mediu.

ICF International, care are mai mult de 2.500 de angajati, a inregistrat in trimestrul al doilea al acestui an o crestere a veniturilor de la 56 de milioane de dolari - in aceeasi perioada a anului trecut - la 190 de milioane de dolari. Profitul ICF International in trimestrul al doilea s-a ridicat la 11 milioane de dolari, in timp ce in aceeasi perioada a anului trrecut inregistra o pierdere de un milion de dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...