500 milioane euro pentru calitatea mediului

Vineri, 24 August 2007, ora 10:51
1168 citiri

Directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Calarasi, Ionut Dorin Groapa, a declarat, vineri, ca este necesara o investitie de peste 500 milioane euro pentru a asigura o calitate corespunzatoare a mediului si a standardelor de viata, informeaza corespondentul ROMPRES.

'Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Sectorial pentru Infrastructura de Mediu (POS Mediu), potrivit caruia Romania va beneficia, in perioada 2007-2013, de sprijin financiar de 4,5 miliarde de euro pentru implementarea unor proiecte care vor contribui la protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata', a afirmat directorul Ionut Dorin Groapa.

In urma acestei decizii, la capitolul 22 - Mediu, judetului Calarasi ii sunt alocate pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa 161 de milioane de euro si 274 de milioane de euro pentru retele noi de canalizare. Retelele existente vor fi extinse cu 77 de kilometri si vor fi reabilitate retele pe o lungime de 30 de kilometri.

De asemenea, mai sunt prevazute sume destinate reabilitarii, extinderii si modernizarii statiilor de epurare din municipiile Calarasi, Oltenita si orasul Lehliu - Gara, dar si pentru realizarea a 52 de statii noi de epurare in orasele Fundulea, Budesti si in cateva comune.

Totalul investitiilor din judet s-ar putea ridica la 22 de milioane de euro, iar fondurile necesare in judet pentru realizarea investitiilor privind protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din surse agricole, in perioada 2007 - 2010, depasesc 58,4 milioane de euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...