Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

13 mii de tineri fermieri se muta la tara, cu ajutorul fondurilor europene

13 mii de tineri fermieri se muta la tara, cu ajutorul fondurilor europene


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, la aniversarea a 160 de ani de la infiintarea Universitati de Studii Agronomice, ca 13.000 de tineri fermieri se vor instala, printr-un program special, in mediul rural, si vor beneficia de fonduri pentru a-si incepe o activitate in acest mediu.

El a spus ca nevoia de specialisti in domeniul agri-business este tot mai mare, atat in sectorul public cat si in cel privat, mentionand ca, in 2012, peste 4.000 de locuri de munca au fost create in domeniu prin fonduri europene.

"Nu mai putin de 13.000 de tineri fermieri se vor instala, printr-un program special, in Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, in mediul rural. Vor beneficia de fonduri pentru a-si incepe o activitate in mediul rural", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a mai afirmat ca autoritatile au in vedere, pe langa asigurarea hranei pentru populatie, cresterea calitatii alimentelor.

La randul ei, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca de multe ori se trece usor peste traditia invatamantului agricol romanesc.

"Nu pot decat sa va asigur de respectul meu, ca dascal, (...) pentru ca va stiu eforturile. Impreuna putem trece mai usor peste dificultatile momentului", a spus Andronescu.

La randul sau, fostul presedinte Ion Iliescu, prezent la eveniment, a spus ca Agricultura a fost si va ramane un domeniu important al vietii economice si sociale.
De asemenea, conducerea Universitatii i-a conferit Regelui Mihai titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii.

Diploma i-a fost inmanata Principesei Margareta, prezenta la eveniment, iar mesajul de multumire al Regelui a fost citit de Principele Radu.

Regele Mihai a spus, in mesaj, ca nu priveste gestul ca pe o recompensa personala, ci ca pe un omagiu pentru generatiile care au suferit pentru a vedea Romania democratica, prospera si libera.

El a amintit ca Regele Carol I a pus bazele Universitatii de Studii Agronomice in 1868, precizand ca se adreseaza acum tinerilor, in numele predecesorului sau, cu speranta ca acestia vor duce mai departe Romania fericita si prospera.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 4233 ori