Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE aloca 9 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura energetica

CE aloca 9 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura energetica


Comisia Europeana a anuntat ca va aloca aproximativ 9 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructura energetica, incepand cu 2012.

Potrivit reprezentantilor europene, proiectul in care vor fi alocati banii europeni se va defasura in perioada 2014-2020. Declaratia a fost facuta de Monika Zsigri, reprezentant CE, in cadrul Forumului pentru Dunare.

"In cadrul prioritatilor energetice ale UE pentru perioada de dupa 2020, regiunea Dunarii este acoperita de conexiunile pentru electricitate dintre Europa Centrala si Europa de Sud-Est, de interconexiunile de gaz si petrol dintre nordul si sudul Europei, precum si cu Europa de Est, de Coridorul sudic de gaz, de retelele energetice inteligente si de magistralele de electricitate, precum si de retelele transfrontaliere de transport de CO2.

Daca in 2011 prioritatea a fost acordata proiectelor energetice din Europa Centrala si de Est, in 2012, prioritatea va fi acordata selectiei de proiecte energetice de interes comun din sud-estul UE", a explicat reprezentanta Comisiei Europene, potrivit green-report.

Aceasta crede ca economisirea de energie si valorificarea surselor regenerabile, precum cele hidrologice, eoliene, solare sau termale pot imbunatati semnificativ securitatea energetica a sud-estului Europei

"In acest mod se poate favoriza tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon si se pot crea noi locuri de munca in regiunea Dunarii", a mai adaugat reprezentantul Comisiei Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2533 ori