BERD si-a majorat investitiile in Romania

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 18:19
1911 citiri
BERD si-a majorat investitiile in Romania
Foto: The Telegraph

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat miercuri ca in 2014 si-a majorat investitiile in Romania pana la 592 milioane de euro, de la 508 milioane de euro in 2013, chiar daca numarul proiectelor finantate a scazut anul trecut la 26 de la 32 de proiecte in 2013, informeaza un comunicat de presa al BERD.

Romania ocupa locul sase in topul celor mai mari beneficiari ai finantarilor oferite de BERD, fiind devansata doar de Turcia (1,394 miliarde euro), Ucraina (1,210 miliarde de euro), Rusia (608 milioane de euro), Polonia (594 milioane de euro) si Egipt (593 milioane de euro), scrie Agerpres.

De asemenea, BERD a informat ca in 2014 si-a majorat investitiile totale pana la 8,9 miliarde de euro de la 8,5 miliarde de euro in 2013, in pofida faptului ca institutia a redus la o treime finantarea oferita Rusiei pana la 608 milioane de euro. In urma deciziei BERD de a inceta sa mai acorde credite Rusiei, Turcia a devenit principala beneficiara a finantarilor oferite de BERD in 2014, 1,394 miliarde de euro fata de 920 milioane de euro in 2013.

"Investitiile BERD au crescut in 2014 pe masura ce economiile emergente au continuat sa sufere de pe urma evenimentelor din jurul Rusiei si Ucrainei, lipsei relansarii in zona euro si turbulentelor de pe pietele globale care au aparut la finele anului. Aceste evolutii vor afecta castigul net al BERD pentru 2014, reflectand in special impactul crizei economice asupra activelor din Ucraina ale bancii precum si efectele deprecierii rublei asupra capitalului sau", se arata in comunicatul BERD.

BERD, detinuta de 64 de tari si doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei. De la inceputul activitatii sale, BERD a investit aproximativ sapte miliarde euro in peste 366 de proiecte in Romania, mobilizand pentru aceste proiecte peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii BERD Romania, #BERD Romania , #Proiecte finantare europeana