Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul european Regio: Valoarea contractelor semnate este de 23,90 miliarde lei

Programul european Regio: Valoarea contractelor semnate este de 23,90 miliarde lei


Numarul total de cereri depuse pana acum in cadrul programului Regio este de 8.154, avand o valoare totala de 56,09 miliarde lei, iar numarul total de contracte semnate se ridica la 3.213, in valoare totala de 23,90 miliarde lei.

Valoarea finantarii din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) a contractelor semnate de la lansarea programului este de 14,91 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 95,29% din sumele FEDR alocate pentru perioada 2007 - 2013 in cadrul Regio.

In perioada 26 - 28 septembrie 2012, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat Forumul comunicatorilor Regio, la Bran.

Evenimentul a avut ca scop consolidarea retelei de comunicatori, realizarea schimbului de experienta intre membrii retelei, identificarea unor metode de dezvoltare, precum si informarea cu privire la stadiul de implementare a programului.

Prin intermediul programului Regio, au fost puse la dispozitia IMM-urilor 1,22 miliarde de euro, fiind cea mai mare suma oferita intreprinderilor in cadrul programelor de finantare europeana.

Numai 15% din fondurile UE sunt destinate IMM-urilor - analiza Volksbank

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2282 ori