Legea ANI: Basescu vrea solutii pentru verificarea averilor

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 00:21
1560 citiri

Presedintele Basescu a afirmat despre legea ANI declarata recent neconstitutionala ca trebuie identificate rapid solutii pentru a pune in acord prevederile Legii fundamentale cu nevoia de verificare a averilor si incompatibilitatilor, informeaza Newsin.

In caz contrar, a punctat Basescu, raportul din vara a Comisie Europene risca sa fie negativ.

Basescu a sugerat ca ar fi necesara largirea bazei de impozitare, inclusiv prin eliminarea exceptiilor de plata impozitelor, potrivit unor surse politice care au participat la discutiile ce au avut loc marti la Cotroceni. Presedintele a anuntat saptamana trecuta ca ii va chema pe membrii Executivului la consultari.

Subiectele pe care presedintele a spus ca le va pune in discutie vizeaza reforma sistemului bugetar, situatia concedierilor din administratie, dar si programele finantate cu fonduri UE. Presedintele se aratase nemultumit, la o emisiune TV, de numarul mic de concedieri din sistemul bugetar.

"Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut.

O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo. Am sa am o discutie cu Guvernul saptamana viitoare", a aratat Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#legea ani, #basescu, #averi, #impozitare , #Programe finantare