Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si CE vor semna pana luni acordul de imprumut

Romania si CE vor semna pana luni acordul de imprumut

Romania si Comisia Europeana (CE) vor semna, pana luni, memorandumul de intelegere si acordul de imprumut privind asistenta financiara in valoare de cinci miliarde de euro, potrivit Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul consiliului ECOFIN din data de 5 mai, Romania a primit acordul ministrilor de finante ai statelor membre pentru asistenta financiara pe termen mediu, informeaza Mediafax.


Conditionalitatile agreate de parti vor fi incluse in memorandumul de intelegere. Raportul de negociere a memorandumului a fost aprobat de Guvern la 10 iunie.


Autoritatile romane au convenit, in martie, cu Fondul Monetar International asupra unui acord stand-by, pe 24 de luni, de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1069 ori