Romania a luat cu imprumut 349 milioane de dolari de la Banca Mondiala

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 13:05
1076 citiri

Romania a imprumutat 349 milioane de dolari de la Banca Mondiala, in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2007, suma fiind a treia ca marime dupa imprumutul acordat Turciei, de 1,158 miliarde dolari si cel dat Croatiei, de 522 milioane dolari, a informat miercuri, Banca Mondiala.

Suma acordata Romaniei reprezinta aproximativ 1% din totalul imprumuturilor, garanturilor, garantiilor si investitiilor de capital acordate de institutie in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii iunie, de 34,3 miliarde dolari. Volumul total al imprumuturilor acordate de Banca Mondiala a urcat, in anul fiscal 2007, fata de anul fiscal 2006 cu 7,8%, respectiv cu 2,7 miliarde dolari. Romania a fost urmata, printre statele care au beneficiat de cele mai mari imprumuturi, de Bulgaria, cu 345 milioane dolari.

"In anul fiscal 2007, Banca Mondiala a finantat cu peste 34 miliarde dolari statele in curs de dezvoltare, pentru investitii utile pentru combaterea saraciei si stimularea prosperitatii", a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert B. Zoellick, care a adaugat ca institutia pe care o conduce poate contribui, astfel, la avansul unui proces de globalizarea durabil.

Tarile care au primit fondurile vor folosi banii in peste 620 de proiecte menite sa combata saracia si sa accelereze cresterea economica, de exemplu prin imbunatatirea serviciilor din sanatate si educatie, dezvoltarea sectorului privat si a infrastructurii sau prin consolidarea institutiilor de stat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...