Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul imprumut de la BM va intra in Trezorerie in cateva zile

Primul imprumut de la BM va intra in Trezorerie in cateva zile

Suma de 300 de milioane de euro aferenta primului imprumut pentru politici de dezvoltare aprobat de Banca Mondiala va intra in contul Ministerului Finantelor Publice in cateva zile, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi. 

"Noi am indeplinit de ceva timp toate conditionalitatile pentru primul imprumut de 300 de milioane euro de la Banca Mondiala, care a fost aprobat de boardul institutiei, iar banii urmeaza sa intre in cateva zile.

Al doilea imprumut din totalul de un miliard de euro este programat pentru prima parte a anului viitor", a explicat Dragoi, citat de Mediafax.

La mijlocul lunii iulie, Consiliul Director al Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), parte a Bancii Mondiale, a aprobat primul imprumut pentru politici de dezvoltare, in valoare de 300 milioane euro, acordat Romaniei, precum si Strategia de parteneriat de tara a Bancii Mondiale in Romania pentru perioada 2010 - 2013. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori
Citeste mai multe despreimprumut banca mondiala trezorerie