Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primii bani de la Banca Mondiala au intrat in Romania

Primii bani de la Banca Mondiala au intrat in Romania

Suma de 300 de milioane de euro aferenta primului imprumut pentru politici de dezvoltare aprobat de Banca Mondiala a intrat in contul Ministerului Finantelor Publice, a declarat directorul general al Trezoreriei statului, Laurentiu Andrei. 

"Pot sa confirm ca banii de la Banca Mondiala din primul imprumut pentru politici de dezvoltare, in suma de 300 de milioane de euro, au intrat in contul Trezoreriei deschis la Banca Nationala a Romaniei", a spus Laurentiu Andrei, citat de Mediafax.

Anterior, reprezentanti ai Bancii Mondiale au declarat pentru ca banii din cadrul primului imprumut au fost virati marti.

La mijlocul lunii iulie, Consiliul Director al Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), parte a Bancii Mondiale, a aprobat primul imprumut pentru politici de dezvoltare, in valoare de 300 milioane euro, acordat Romaniei, precum si Strategia de parteneriat de tara a Bancii Mondiale in Romania pentru perioada 2010 - 2013.

Imprumutul are o scadenta de 14 ani si o perioada de gratie de 13 ani si jumatate

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1706 ori