Porsche imprumuta 35 miliarde euro ca sa poata plati pentru compania Volkswagen

Vineri, 30 Martie 2007, ora 08:43
914 citiri

Producatorul de masini sport Porsche vrea sa imprumute 35 miliarde euro, ca sa plateasca pentru preluarea companiei Volkswagen, au anuntat bancile care aranjazeaza creditarea, citate, joi, de Reuters.

Porsche a mandatat bancile ABN Amro, Barclays Capital, Merrill Lynch, UBS si Commerzbank, ca sa aranjeze creditul.

Oferta de preluare a companiei Porsche a fost declansata de majorarea detinerii de la Volkswagen la 30,94% actiuni obisnuite, deoarece legea germana impune actionarilor care detin peste 30% la o firma sa faca o oferta de preluare integrala a companiei.

Reprezentantii bancilor au spus ca imprumutul va folosi la finantarea ofertei publice obligatorii pentru preluarea restului de actiuni obisnuite si preferentiale ale companiei.

Imprumutul in valoare de 35 miliarde euro este printre cele mai mari credite sindicalizate din piata Europei, Orientului Mijlociu si din cea africana. Recordul este detinut in prezent de compania germana E.ON, care a facut un imprumut de 37,1 miliarde euro, ca sa sustina oferta pentru preluarea companiei Endesa. Acesta suma ar putea totusi sa creasca, au spus, la inceputul saptamanii, voci de pe piata bancara.

Porsche trebuie sa prezinte documentatia la autoritatea germana de reglementare in decurs de patru saptamani de la inceputul acestei saptamani. Autoritatea germana urmeaza sa revizuiasca si sa analizeze aceasta documentatie inainte de publicarea ofertei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...