In plina criza, Boc aproba imprumuturi de milioane lei

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 10:49
1329 citiri
In plina criza, Boc aproba imprumuturi de milioane lei

Guvernul a aprobat imprumutul de 200 mil. lei pe care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) il va contracta de la Trezorerie in scopul refinantarii unui credit obtinut in anul 2004, potrivit unei ordonante aprobate de Executiv si publicata luni in MO, precizeaza NewsIn.

"In scopul refinantarii imprumutului acordat din Trezoreria Statului in temeiul Hotararii Guvernului nr. 1.508/2004 privind acordarea unui imprumut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania - S.A. in vederea acoperirii deficitului pe anul 2003, se acorda Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. un imprumut in suma de 199.916.006,58 lei din veniturile din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului", se arata in ordonanta adoptata de Guvern.

Imprumutul se acorda in septembrie pe o perioada de trei ani si noua luni, din care doi ani si trei luni de gratie, cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicata de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga patru puncte procentuale.

Astfel, aceasta suma se vireaza de catre Ministerul Finantelor Publice. Rambursarea imprumutului se va efectua incepand cu decembrie 2011, in patru transe semestriale egale. Dobanda se va plati trimestrial, incepand cu decembrie 2009.

Ordonanta va intra in vigoare la trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial (MO).

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca MTI a initiat un proiect de ordonanta privind acordarea unui imprumut CNADNR in scopul refinantarii imprumutului acordat de Trezoreria Statului in anul 2004.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#boc, #milioane, #lei, #criza, #imprumut, #guvern, #pogea, #berceanu , #Imprumut