De unde se imprumuta romanii daca banca nu le da bani?

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 09:02
1853 citiri
De unde se imprumuta romanii daca banca nu le da bani?

Romanii care nu reusesc sa se mai imprumute de la banci au ales sa apeleze la institutii financiar-nebancare. Acestea imprumuta sume mult mai mici la costuri mai mari, insa avantajul consta in numarul mic de acte cerute.

Astfel, persoanele care au nevoie de banii ii pot obtine numai cu actul de identitate si cu o adeverinta de salariu, informeaza Gandul.

Mai mult, creditorul este cel care aduce banii acasa, dupa o zi sau maximum doua de la solicitare. Acest serviciu justifica insa costurile ridicate, explica reprezentantii institutiilor financiar-nebancare.

De exemplu, la Provident, costul unui imprumut de 1.000 de lei cu o perioada de maturitate de 39 de saptamani este de 677 de lei. Totalul de rambursat de 1.677 este esalonat saptamanal, iar rata este fixa, de 43 de lei.

Si la Cofidis creditul de 1.000 de lei are o rata lunara de 49 de lei. In acest caz nu exista o durata de rambursare fixa intrucat produsul in discutie este o linie de credit si se poate solicita oricand reincarcarea rezervei cu suma rambursata.

Cu amenintarea crizei financiare de pe pietele internationale, institutiile financiar-nebancare au devenit insa si ele mai prudente in acceparea noilor clienti si au decis sa restranga activitatea de promovare a produselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#imprumut, # bani, # banca, # romanii, # credit , #Imprumut