Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce sa te imprumuti?

De ce sa te imprumuti?

Orice companie care isi doreste o dezvoltare mult mai rapida decat si-o permite prin sursele proprii este nevoita sa apeleze la sursele imprumutate. Catalin Dumitrescu, managing partner la Efin.ro detalieaza in emisiunea B2B Guide, motivele pentru care o companie ar trebui sa se imprumute.

Imprumuturile reprezinta bani veniti din exterior, care pot aduce profituri mari intr-o anumita perioada de timp si care pot aduce un nivel de productie mai ridicat, sublinieaza Catalin Dumitrescu.

In opinia acestuia, sursele imprumutate pot fi de mai multe feluri: imprumuturi, participatii de capital sau emisiuni de actiuni si obligatiuni.


Cel mai usor de accesat sunt imprumuturile bancare, atat ca sume cat si din punct de vedere al costurilor.


Participatiile de capital, chiar daca aduc in companie resursele financiare necesare, au deazvantajul ca cel care apeleaza la acestea trebuie sa cedeze o parte din companie.


In ceea ce priveste emisiunile de actiuni si obligatiuni, acestea sunt de mare ajutor atata timp cat dimensiunea companiei si sumele solicitate sunt suficient de mari.Vezi si


Ce francize merg bine pe timp de criza?


Cum sa ne francizam afacerea?


Cum pot lichida firma proprie

De ce sa apelam la coaching?

De ce avem nevoie de consultanta?Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1796 ori