Cum se poate obtine mai usor un credit la banca

Vineri, 19 Decembrie 2008, ora 09:48
1879 citiri
Cum se poate obtine mai usor un credit la banca

Daca pana acum cateva luni bancile mai inchideau un ochi la restantele la alte imprumuturi, acum cea mai mica restanta poate fi un motiv serios pentru neacordarea unui nou credit. Astfel ca, atunci cand cere un imprumut, solicitantul este mai intai luat la puricat in cele doua baze de date "sfinte", adica Centrala Riscurilor Bancare si Biroul de credit.


Pentru cei nefamiliarizati, Centrala Riscurilor Bancare este o entitate administrata de Banca Nationala, care colecteaza si furnizeaza informatii despre creditele persoanelor fizice.


Aici ajung date despre creditele mai mari de 5.000 euro, dar si despre clientii care intarzie la plata ratelor, indiferent de valoarea creditului.


Cealalta "biblie" a bancherilor, Biroul de credit, proceseaza datele privind persoanele fizice care au contractat credite de la banci sau societati financiare, au cumparat un produs in sistem leasing sau au fost asigurate impotriva riscului de neplata de o societate de asigurari.


Aici se aduna date referitoare la persoane care au comis fraude sau in datele carora s-au gasit inadvertente, provenite din surse bancare si non-bancare in scopul evaluarii solvabilitatii, al reducerii riscului de creditare si al determinarii gradului de indatorare al debitorilor persoane fizice.


Pentru a fi scutiti insa de surprize la contractarea unui credit, va puteti adresa mai intai unui broker de credite.


"Consultantul financiar va va prezenta oferta de creditare adaptata nevoilor dumneavoastra de la toate bancile partenere", sustin reperezentantii consultantilor financiari.


In cazul in care oferta nu este intocmai cu dorintele dumneavoastra, consultantul va va transmite o alta varianta in functie de solicitarile dumneavoastra.


Dupa ce clientul s-a hotarat asupra unui produs de creditare, consultantul financiar ii transmite lista cu actele necesare precum si oferta finala de creditare, fie personal, fie prin e-mail sau fax.


"Cand are toate actele, clientul trebuie sa contacteze consultantul pentru intocmirea dosarului de credit. Pentru orice nelamurire, clientul poate contacta oricand consultantul pentru informatii suplimentare", sustin consultantii.


Apoi consultantul financiar transmite dosarul integral completat catre sediul central, unde are loc ultima verificare inainte de a fi transmis, in maxim o ora, departamentului de analiza al bancii partenere solicitata de client.


Dosarul de credit este analizat de catre departamentele speciale ale bancilor partenere. Daca sunt solicitate unele completari din partea bancii, acestea sunt transmise catre client de catre broker.


Brokerul de credit poate solicita bancii chiar si urgentarea analizei dosarului si are obligatia de a prezenta corect situatia clientului astfel incat dosarul sa aiba sanse maxime de aprobare, mai sustin consultantii.


In situatia in care dosarul de credit este aprobat, consultantul financiar va transmite data si ora cand clientul trebuie sa se prezinte la sucursala pentru a semna contractul de credit si pentru a ridica suma aprobata.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...