Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum decid bancile cat sa imprumute IMM-urilor

Cum decid bancile cat sa imprumute IMM-urilor


De cele mai multe ori, Intreprinderile Mici si Mijlocii se lovesc de lipsa de transparenta in relatia cu bancile si sunt percepute ca avand cel mai ridicat grad de risc.

Astfel, RisCo introduce raportul Limite Credite si Leasing incepand cu luna septembrie si ajuta producatorii, furnizorii, firmele care vand produse cu plata la termen sa isi creasca veniturile si profitul, prin oferirea de informatii transparente privind situatia financiara si juridica a clientilor si a partenerilor lor.

Raportul prezinta valoarea liniilor de credit, a creditelor pe termen mediu si lung, sau a leasingului financiar pe care firma verificata le poate accesa in anul in curs, pe baza situatiei financiare a acesteia din ultimul an de raportare financiara.

Institutiile financiare pot estima, prin utilizarea acestui raport, inca din faza initiala, care sunt sumele pe care le pot acorda clientilor lor existenti sau potentiali sub forma de finantare.

Mai mult, institutiile financiare pot propune structura optima a acestor finantari, in functie de rezultatele financiare istorice.

"Plecand de la aceste date si tinand cont de perspectivele economice ale companiei finantate si de nevoile de investitii ale acesteia, institutia financiara va putea oferi solutiile financiare optime care pot fi sustinute de capacitatea de rambursare a firmei", a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner la RisCo.

In afara de raportul nou introdus, RisCo mai furnizeaza urmatoarele rapoarte: Buletinul Insolventei, Procese in Instanta, Datorii Restante, Rating Financiar, Limite comerciale, Cash Flow, CIP online, Recom online si Participatii Asociati. Rapoartele sunt necesare firmelor aflate in situatia de a vinde produse si servicii clientilor, urmand sa incaseze contravaloarea acestora la termene cuprinse in general intre 15 si 90 de zile.

Rapoartele pot fi accesate la adresa www.risco.ro de catre orice persoana fizica sau juridica, fara a fi necesara crearea unui cont de client. Utilizatorii care isi deschid cont de client RisCo beneficiaza de 3 rapoarte gratuite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3639 ori