Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat timp cursul sta sub 5,4 lei, alegeti creditul in euro

Cat timp cursul sta sub 5,4 lei, alegeti creditul in euro

Diferenta de costuri la imprumuturile intre moneda nationala si cea europeana a crescut puternic in ultimele luni, ajungand la peste 22% in favoarea creditului in euro.


Creditul in euro se afla astazi in perioada cu cele mai clare diferente de costuri in comparatie cu imprumutul in moneda nationala. In ciuda deprecierii puternice a leului si in ciuda faptului ca, la nivelul lunii octombrie anul trecut, creditul in lei devenise in anumite cazuri mai avantajos, un credit luat astazi in euro este cu aproximativ 22% mai ieftin decat unul contractat in moneda nationala. Cu alte cuvinte, creditul in lei ar deveni mai avantajos doar daca raportul dintre moneda europeana si cea nationala ar fi mai mare de 5,4 lei/euro.


Comparand cele mai bune doua oferte de pe piata pentru imprumuturi in lei si euro vom constata ca diferenta de rata lunara ajunge la 22% in favoarea variantei in euro. Astfel, pentru un credit de nevoi personale de 21.109 lei (5.000 de euro la cursul actual), contractat la CEC pe o perioada de cinci ani, vom plati o rata lunara de 543,4 lei la o Dobanda Anuala Efectiva de 21,15%, potrivit calculatorului www.conso.ro.


La Emporiki, un credit de nevoi personale de 5.000 de euro presupune o rata lunara de 101 euro la o DAE de 11,35% pe an, adica 426,4 lei pe luna. Diferenta de rata este de aproximativ 120 de lei pe luna sau 22%. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1406 ori
Citeste mai multe despreavantaje costuri credite euro lei rata