Cat costa sa imprumuti sume mici de la banci?

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 01:08
2080 citiri
Cat costa sa imprumuti sume mici de la banci?

Daca in urma cu doi-trei ani puteai sa-ti faci credit pe loc, in conditii foarte avantajoase, in prima sucursala bancara iesita in cale, azi romanii alearga de la banca la banca in speranta ca o sa-i mai imprumute cineva, potrivit ziare.com.

Singurele institutii financiare care mai alearga dupa clienti sunt IFN-urile (institutiile financiare nebancare), dar acestea imprumuta doar sume mici de bani si cu dobanzi foarte mari.

Creditele oferite de acestea pot acoperi doar in parte nevoia de a-ti cumpara un iPad, spre exemplu.

La Provident, cel mai cunoscut IFN care activeaza pe piata interna, poti imprumuta maxim 3.000 de lei, pentru cel mult 56 de saptamani (asta daca esti client fidel). Un contract de creditare pe suma si durata maxima te obliga sa returnezi in total 4.061,40 lei, asta pentru ca dobanda anuala efectiva (DAE) este de 79,38%.

Pe scurt, pentru returnarea integrala a creditului, clientul trebuie sa plateasca saptamanal, timp de mai bine de un an, cate 72,53 lei.

Daca imprumutati aceeasi suma, dar pentru o periada de doi ani, de la Simplu Credit IFN, rata lunara este de 187,54 lei, suma totala de rambursat fiind de 4.680,97 lei. Din aceasta suma, 3.000 lei reprezinta capitalul de rambursat, 660,97 lei este dobanda aferenta imprumutului, 180 lei reprezinta comisionul de acordare, iar 840 lei este comisionul de administrare.

Altfel spus, dobanda anuala este fixa de 19,90% si DAE este 62,45%.

Citeste stirea intreaga pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#credit, #dobanda, #banca, #IFN, #imprumut , #Imprumut