BNR a injectat in piata o suma record

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 15:55
1647 citiri
BNR a injectat in piata o suma record

Bancile au prelungit din nou imprumutul acordat la inceputul acestei luni de BNR, dupa 2 operatiuni repo facute de banca centrala la care au participat 31 banci, in valoare de 15,08 miliarde lei (3,53 miliarde euro), miercuri ajungand la scadenta operatiunea similara de pe 5 octombrie, transmite NewsIn.

Operatiunile de tip repo, la care au participat 31 de banci, s-au realizat la o dobanda egala cu cea de politica monetara, respectiv 8% pe an si cu aceeasi scadenta, vineri, 9 octombrie.

"Au fost doua operatiuni repo facute de banca centrala, la o dobanda de 8%. La prima operatiune au participat 21 de banci care au atras 11 miliarde de lei. Probabil ca a doua operatiune s-a facut pentru unele banci care nu participasera prima data. Este o valoare record, pentru ca in ultima perioada nu am vazut o astfel de suma. Este posibil sa fi fost si alte injectii la fel de mari, dar pe baza bilaterala", a spus un dealer bancar pentru NewsIn.

Pe 5 octombrie, BNR a injectat in piata bancara 11,2 miliarde lei (2,62 miliarde euro) pentru 22 banci, la o dobanda de 8%, cu scadenta pe 7 octombrie, dupa ce, pe 1 octombrie, banca centrala a facut o operatiune repo prin care a injectat 11,97 miliarde lei (2,77 miliarde euro) la aceeasi dobanda, cu scadenta pe 5 octombrie.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,68% pe an, in crestere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,61% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 10,18% pe an, de la nivelul de marti, de 10,11% pe an.

Nivelul dobanzilor interbancare a coborat la aproximativ 8-9% pe an, plasandu-se in continuare peste dobanda de politica monetara, de 8% pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#bnr, #miliarde, #euro, #suma, #banci, #depozite, #dobanzi , #Imprumut