BM: al doilea imprumut vizeza sustenabilitatea fiscala

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 09:49
1465 citiri
BM: al doilea imprumut vizeza sustenabilitatea fiscala

Banca Mondiala a aprobat al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL2) pentru Romania, in valoare de 300 milioane euro, acesta avand ca obiective sustenabilitatea fiscala si imbunatatiri in sectorul social si financiar, se arata intr-un comunicat al bancii, anunta NewsIn.

Al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL2) pentru Romania destinat intaririi managementului financiar, sectorului social si al celui financiar are ca scop reformele structurale ale guvernului in trei domenii importante.

Astfel, imprumutul vizeza imbunatatirea sustenabilitatii fiscale si a managementului financiar public, precum si in domeniul sanatatii si al educatiei.

De asemenea, se are in vedere imbunatatirea sistemelor de protectie sociala pentru a raspunde nevoilor imediate ale celor saraci si vulnerabili, asigurand in acelasi timp o protectie sociala durabila pe termen lung.

Totodata, acesta are in vedere consolidarea sectorului financiar si sporirea flexibilitatii pentru a face fata situatiilor de urgenta.

Al doilea imprumut de la Banca Mondiala era programat initial pentru prima parte a anului 2010, dar acordarea acestuia a fost amanata din cauza neindeplinirii de catre tara noastra a masurilor agreate.

Totodata, ultimul imprumut, de 400 milioane euro, va fi inclus in noul acord care va fi incheiat cu Banca Mondiala.

Directorul de tara pentru Romania al Bancii Mondiale, Peter Harrold, a declarat marti ca Romania va incheia cu BM un nou acord, cel mai probabil pe doi ani, impreuna cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Viitorul acord semnat cu Banca Mondiala va avea in vedere si reformarea sectorului de asistenta sociala, precum si pe cel al sanatatii.

In cadrul pachetului de asistenta financiara agreat cu institutiile internationale, Banca Mondiala ofera sprijin sub forma a trei imprumuturi pentru politici de dezvoltare (DPL) in valoare totala de 1 miliard euro. Primul DPL, in valoare de 300 milioane, a fost aprobat si semnat in septembrie 2009, fiind tras pe 21 octombrie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#banca, #financiara, #milioane, #mondiala, #sustinere , #Imprumut