Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD sustine extinderea Kaufland in Romania printr-un imprumut de 150 milioane euro

BERD sustine extinderea Kaufland in Romania printr-un imprumut de 150 milioane euro

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a oferit grupului Kaufland un imprumut de 150 milioane euro pentru extinderea retelelor de hipermarketuri din Romania si Bulgaria, a anuntat BERD,potrvit Newsin.

Kaufland, detinut de grupul german Schwarz, este unul dintre principalii operatori de hipermarketuri din Germania si detine magazine Lidl si Kaufland in 25 de tari.

Imprumutul BERD
va fi folosit pentru finantarea constructiei si gestionarii a 20 magazine in Romania si 13 in Bulgaria, ce vor fi plasate in orasele mai mici, din zone defavorizate, cu o putere mai mica de cumparare.

Proiectul va aventaja consumatorii din orasele mici din Romania si Bulgaria, oferindu-le o gama mai variata de produse la preturi competitive.

De asemenea, acordul va avantaja producatorii locali, prin sustinerea unor legaturi puternice cu furnizorii din cele doua tari.

Infiintata in 1991 la sfarsitul Razboiului Rece, pentru a ajuta fostele tari comuniste sa se adapteze la pietele libere, BERD a anuntat ca va cheltui suma record de 7 miliarde euro in acest an, in investitii in regiunea in care opereaza, pentru a combate cea mai grava criza financiara de la caderea de acum 20 de ani a Zidului Berlinului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1729 ori