Romanii, indragostiti de serviciile IFN

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 09:36
1514 citiri
Romanii, indragostiti de serviciile IFN

Pentru ca nu mai au acces prea facil la banci, tot mai multi romani se indreapta catre institutiile financiare nebancare.

Chiar daca finantarile oferite de acestea sunt de multe ori mai piperate decat cele din oferta bancilor, concetatenii nostri se pare ca sunt de-a dreptul incantati sa apeleze la asemenea servicii, dand dovada de un "atasament ridicat" fata de acestea.

"Romanii sunt cei mai fideli europeni ai serviciilor oferite de institutiile financiare nebancare, 88% dintre acestia apreciind ca foarte satisfacatoare relatia pe care o au cu compania de la care au contractat un imprumut", arata un sudiu publicat de Cetelem.

Vesticii stramba din nas

Potrivit acestui studiu, care analizeaza comportamentul clientilor din 9 tari europene, sapte din zece romani sunt loiali companiilor creditoare cu care lucreaza.

In schimb, in state precum Franta, Belgia, Spania, Germania sau Cehia, gradul de loialitate este in scadere si coboara pana la un maximum de 26%, in cazul nemtilor.

Mai mult, 87% dintre romani ar recomanda-o ca solutie prietenilor aflati in cautarea unui credit avantajos, in timp ce ungurii, italienii si spaniolii ar da referinte pozitive pentru institutia financiara cu care lucreaza in proportie de doar 77%, respectiv 75 si 68%.

Germania este singura tara europeana unde procentul clientilor care ar recomanda compania financiara cu care lucreaza scade sub 50%, rezultand astfel un grad de satisfactie foarte scazut.

"Principalele motive de satisfactie ale romanilor vizavi de relatia pe care o au cu compania creditoare se refera la viteza de aprobare a dosarelor, nivelul de dobanda practicata, dar mai ales la disponibilitatea si capacitatea angajatilor in a oferi solutii personalizate, adaptate fiecarei nevoi in parte", se arata in studiul comandat de compania respectiva.

Studiul a fost realizat de compania Ipsos Loyalty pentru Cetelem pe un esantion de aproximativ 1.000 de clienti din fiecare tara si a vizat comportamentul clientilor din 9 tari europene.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ifn, # romani, # credit, # institutii nebancare , #IFN