Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IFC imprumuta Agricover pentru a creste finantarile pentru fermieri

IFC imprumuta Agricover pentru a creste finantarile pentru fermieri


IFC, membra a grupului Bancii Mondiale, acorda companiei Agricover Credit IFN un imprumut de 12,5 milioane de euro pentru a creste finantarile acordate fermierilor din Romania.

"Cu ajutorul imprumutului IFC putem creste finantarile acordate fermierilor care doresc sa isi modernizeze echipamentele sau sa investeasca in instalatii de irigare. Aceasta sursa proaspata de capital va permite clientilor nostri sa isi modernizeze si sa isi extinda fermele, facandu-le mult mai ecologice", a declarat directorul general al Agricover Credit IFN, Liviu Dobre.

Romania se situeaza pe locul al doilea intre tarile din Europa ca si suprafata arabila, iar in sectorul agricol activeaza aproximativ 35% din forta de munca a tarii.

"Lucram cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura ca si micii fermieri pot obtine imprumuturi in cazul in care au un plan de afaceri solid", a declarat directorul IFC pentru Europa si Asia Centrala, Tomasz Telma.

Potrivit acestuia, imprumutul IFC va sprijini investitiile de modernizare si de capital, care vor permite fermierilor sa realizeze o productivitate mai mare si sa isi imbunatateasca sustenabilitatea financiara.

Agricover Credit IFN este divizia financiara a grupului Agricover din Romania, un grup agricol integrat cu activitati de distributie, comercializare de cereale si logistica, fiind singura institutie financiara din Romania axata exclusiv pe finantarea agriculturii. Agricover Credit IFN ofera credite pentru capital de lucru pentru fermieri, iar in prezent doreste sa creasca imprumuturile pentru investitii de capital.

Portofoliul IFC in Romania se situeaza in prezent la valoarea de 664 milioane dolari.

IFC, membra a grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. IFC ajuta tarile in curs de dezvoltare sa obtina crestere durabila prin finantarea investitiilor, prin furnizarea de servicii de consultanta pentru societati comerciale si guverne si prin mobilizarea de capital pe pietele financiare internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2013 ori