IFC imprumuta Agricover pentru a creste finantarile pentru fermieri

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 20:53
2418 citiri
IFC imprumuta Agricover pentru a creste finantarile pentru fermieri

IFC, membra a grupului Bancii Mondiale, acorda companiei Agricover Credit IFN un imprumut de 12,5 milioane de euro pentru a creste finantarile acordate fermierilor din Romania.

"Cu ajutorul imprumutului IFC putem creste finantarile acordate fermierilor care doresc sa isi modernizeze echipamentele sau sa investeasca in instalatii de irigare. Aceasta sursa proaspata de capital va permite clientilor nostri sa isi modernizeze si sa isi extinda fermele, facandu-le mult mai ecologice", a declarat directorul general al Agricover Credit IFN, Liviu Dobre.

Romania se situeaza pe locul al doilea intre tarile din Europa ca si suprafata arabila, iar in sectorul agricol activeaza aproximativ 35% din forta de munca a tarii.

"Lucram cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura ca si micii fermieri pot obtine imprumuturi in cazul in care au un plan de afaceri solid", a declarat directorul IFC pentru Europa si Asia Centrala, Tomasz Telma.

Potrivit acestuia, imprumutul IFC va sprijini investitiile de modernizare si de capital, care vor permite fermierilor sa realizeze o productivitate mai mare si sa isi imbunatateasca sustenabilitatea financiara.

Agricover Credit IFN este divizia financiara a grupului Agricover din Romania, un grup agricol integrat cu activitati de distributie, comercializare de cereale si logistica, fiind singura institutie financiara din Romania axata exclusiv pe finantarea agriculturii. Agricover Credit IFN ofera credite pentru capital de lucru pentru fermieri, iar in prezent doreste sa creasca imprumuturile pentru investitii de capital.

Portofoliul IFC in Romania se situeaza in prezent la valoarea de 664 milioane dolari.

IFC, membra a grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. IFC ajuta tarile in curs de dezvoltare sa obtina crestere durabila prin finantarea investitiilor, prin furnizarea de servicii de consultanta pentru societati comerciale si guverne si prin mobilizarea de capital pe pietele financiare internationale.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#finantare fermieri, #ifc finantare credit fermieri, #Agricover credit IFC , #IFN