Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE ne-ar putea finanta reabilitarea termica

UE ne-ar putea finanta reabilitarea termica

Guvernul ar putea negocia pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 finantarea din fondurile de coeziune a programului de reabilitare termica a blocurilor, confrom NewsIn.

Subiectul viitorului exercitiu financiar al Uniunii precum si pozitia autoritatilor romane in cadrul negocierilor pe aceasta tema a fost discutat atat in sedinta coalitiei de luni, cat si in cea a Biroului Permanent National.

Democrat-liberalii au analizat in mod special care ar fi modalitatea cea mai convenabila pentru Romania in ceea ce priveste modul de alocare al fondurilor de coeziune, estimate la 376 miliarde de euro la nivelul intregii Uniuni in intervalul 2014-2020.


"Ne intereseaza ca perspectivele de dezvoltare ale Romaniei sa se regaseasca in viitorul exercitiu financiar al Uniunii Europene.


Este vorba de finantarea operatiunii de cadastrare a Romaniei, care este o problema veche si sunt foarte multe situatii in care datorita lipsei unui cadastru clar la nivel national, multe decizii admnistrative de dezvoltare nu pot fi luate.


In al doilea rand, este vorba de atragerea de fonduri europene in zone cu potential de risc natural", a spus deputatul Sever Voinescu, dupa sedinta de luni a conducerii PDL.


Purtatorul de cuvant al PDL a estimat ca sprijinul pe care Uniunea il acorda operatiunii de reabilitare termica, precum si faptul ca ea are loc in mai multe tari sunt argumente solide in favoarea finantarii acestui program din fondurile de coeziune.


"Prin urmare, exista posibilitatea ca inca de pe situatia financiara actuala sa putem duce anumite fonduri europene pe programul de reabilitare termica, dar exista si posbilitatea ca pe exercitiul 2014-2020 sa putem aduce fonduri europene pentru aceasta actiune", a declarat Sever Voinescu adaugand ca subiectul va fi analizat in perioada urmatoare in toate partidele de guvernamant din Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1343 ori