Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea, trei proiecte de finantare UE in valoare de 19 milioane euro la Botosani

Udrea, trei proiecte de finantare UE in valoare de 19 milioane euro la Botosani

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Botosani toate cele cinci contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) a orasului, in valoare de 19 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Din valoarea totala de 79,8 milioane lei (aproximativ 19 milioane euro), finantarea nerambursabila solicitata este de 61milioane lei (aproximativ 14,6 milioane euro).

Proiectul "Reabilitarea si modernizarea strazilor inelului principal de circulatie din municipiul Botosani" vizeaza fluidizarea traficului rutier pe inelul principal de circulatie care asigura accesibilitatea in zona de actiune urbana a orasului, prin reabilitarea si modernizarea strazilor din aceasta zona.


Valoarea totala a proiectului este de 33,6 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 26,7 milioane lei.


Proiectul "Modernizare si reabilitare accese pietonale si carosabile, precum si iluminat arhitectural in municpiul Botosani" are ca scop modernizarea si reabilitarea acceselor pietonale si carosabile, precum si iluminatul arhitectural din oras, pentru mai multe obiective.


Valoarea totala a proiectului este de 31,99 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 24,2 milioane lei.


"Reabilitarea, modernizarea parcurilor si a spatiilor verzi, precum si reabilitarea si modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora, in municipiul Botosani" este cel de-al treilea proiect si vizeaza reabilitarea si modernizarea Parcului Primariei, Parcului Junior, Parcului Sucevei si Parcului Tineretului, precum si reabilitarea si modernizarea iluminatului ornamental in aceste parcuri si in Parcul Mihai Eminescu.


Valoarea totala a proiectului este de 7,5 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 5,9 milioane lei.


Prin proiectul "Reutilizare cladire in scopul transformarii in centru social in Municipiul Botosani" se va reabilita si schimba destinatia cladirii degradate din Str. Tineretului nr. 4, cu o suprafata totala de 689,2 metri patrati, in vederea transformarii acesteia in centru pentru ingrijirea copiilor aflati in situatie de risc social.


Valoarea totala a proiectului este de 3,9 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 2,6 milioane lei.


Cel de-al cincilea proiect, "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a municipiului Botosani, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere", se va realiza prin implementarea de camere video de supraveghere IP de exterior, echipamente de supraveghere si inregistrare de interior (dispecerat), echipamente acces public si infrastructura de retea si aplicatii si programe software specifice.


Valoarea totala a proiectului este de 2,7 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 1,5 milioane leiTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori
Citeste mai multe despreudrea proiecte finantare ue