Program de promovare a legumelor romanesti: 1 milion euro in 3 ani

Vineri, 05 August 2011, ora 12:58
1360 citiri
Program de promovare a legumelor romanesti: 1 milion euro in 3 ani

Programele de promovare a fructelor si a legumelor romanesti proaspete vor beneficia de un buget de 1 milion de euro, in cazul in care acesta va fi aprobat de Comisia Europeana, informeaza Mediafax.

Organizatia care propune programe participa la finantarea acestora cu minim 20% din cheltuielile totale eligibile, potrivit ghidului privind accesarea sprijinului acordat programelor de informare si promovare a fructelor si legumelor proaspete pe piata interna si in tari terte, aprobat de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Masura a fost aprobata "in contextul crizei fara precedent care a lovit sectorul", din cauza epidemiei provocate de bacteria E-coli.

Cofinantarea din fonduri publice va fi de maximum 80% din costul eligibil al programului, dintre care 30% de la bugetul national si maximum 50% de la bugetul Uniunii Europene.

"Programul de promovare va fi facut de o organizatie de profil si va fi depus pana pe data de 16 august, ministerul il va evalua si il va depune la Comisia Europeana, care il va aproba sau nu, alaturi de programele altor tari. Este vorba de un program pe trei ani, la care organizatia de profil va trebui sa participe cu 200.000 de euro", au spus reprezentantii ministerului.

Promovarea, atat interna, cat si internationala, va fi facuta in principal prin campanii de informare si participarea cu produse la diverse evenimente, targuri si expozitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#promovare fructe legume, #agricultura, #finantare ue, #valeriu tabara , #Finantare UE