MADR: contracte cu finantare europeana de 7,2 mil. euro in cadrul Programului pentru Pescuit

Joi, 17 Iunie 2010, ora 00:48
1405 citiri
MADR: contracte cu finantare europeana de 7,2 mil. euro in cadrul Programului pentru Pescuit

MADR a semnat miercuri primele cinci contracte de finantare prin Programul Operational pentru Pescuit (POP), cu o valoare nerambursabila de 4,7 milioane euro, ceea ce reprezinta 26,3% din alocarea financiara pentru perioada 2007-2010, a anuntat, miercuri, ministerul, potrivit Newsin.

"MADR a semnat, prin Directia Generala Pescuit - Autoritatea de Management pentru POP, primele cinci contracte de finantare pentru o valoare eligibila de 29.725.426,52 lei (7.195.597,89 euro)", se arata intr-un comunicat emis miercuri de minister.

Valoarea nerambursabila pentru cele cinci contracte este de 19,4 milioane lei (4,7 milioane euro) si reprezinta 26,3% din alocarea financiara pentru perioada 2007-2010.

Astfel, trei contracte au fost incheiate in cadrul Axei prioritare 2 "Acvacultura, pescuit in apele interioare, procesare si marketingul produselor obtinute din pescuit si acvacultura".

Doua din cele trei contracte au respectat prevederile Masurii 2.1 - "Investitii in acvacultura", si au beneficiat de o valoare nerambursabila de 3,7 milioane euro, iar un al treilea contract a fost incheiat sub normele Masurii 2.2 - "Masuri de acva-mediu," si a beneficiat de o valoare nerambursabila de 292.228 euro.

Celelalte doua contracte au fost incheiate in cadrul Axei prioritare 1 "Masuri de adaptare a flotei de pescuit comunitare" si au o valoare nerambursabila de 661.629 euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#madr, #contracte, #finantare ue , #Finantare UE