In Bacau vor fi implementate patru proiecte finantate prin Regio

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 15:11
1777 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi, la Bacau, patru contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 103 milioane de lei, in cadrul Programului Operational Regional - Regio, au transmis joi reprezentantii ministerului.

Astfel, proiectul "Reabilitarea si dotarea cu echipamente a centrului social pentru ingrijire persoane varstnice" are o valoare totala de 4.516.649 de lei, din care 3.520.796 de lei reprezinta finantare din fonduri europene nerambursabile. Proiectul urmareste obtinerea de spatii utilizabile in conditii de siguranta si sanatate, cresterea numarului de beneficiari asistati, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor sociale acordate. Pentru implementarea proiectului este prevazut un termen de 22 de luni.

Proiectul "Modernizare calea Moinesti" are o valoare totala de 38.970.476 de lei, din care 29.677.734 de lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop fluidizarea traficului, introducerea pistelor pentru biciclisti, eliminarea blocajelor rutiere in punctele de acces catre oras, cresterea mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea costurilor de transport si cresterea gradului de siguranta a traficului. Durata de implementare este de 27 de luni.

Totodata, proiectul "Reabilitare pasaj Letea din municipiul Bacau" are o valoare totala de 7.248.240 de lei, din care 5.725.585 lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop imbunatatirea accesibilitatii retelei stradale majore a municipiului Bacau, cresterea cu 17,5% a vitezei medii de circulatie si, implicit, a fluentei de circulatie pe strazile deservite, cresterea mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea timpului de transport, reducerea cheltuielilor cu combustibilul si cu intretinerea autovehiculelor. Durata de implementare este de 17 luni.

Proiectul "Reabilitare si modernizare insula de agrement Bacau" are o valoare totala de 52.178.341 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17.978.303 de lei. Proiectul are ca scop recuperarea, salubrizarea si reamenajarea zonei, astfel incat sa devina o zona de atractie, stabilirea unui mod de organizare coerent din punct de vedere arhitectural, peisagistic si urbanistic al zonei, precum si protejarea, reabilitarea si valorificarea patrimoniului natural reprezentat de spatiile verzi din zona in conexiune cu ecosistemele din teritoriu. Durata de implementare este de 30 de luni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proiecte finantare Regio Bacau, #Cristian Petrescu Bacau proiecte, #Petrescu Bacau proiecte Regio , #Finantare UE