Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantare UE de doua milioane de euro pentru filmele digitale

Finantare UE de doua milioane de euro pentru filmele digitale


Comisia Europeana finanteaza cu aproape doua milioane de euro circulatia filmelor in epoca digitala, in Uniunea Europeana.

Prin actiunea pregatitoare "Circulatia filmelor in epoca digitala" vor fi sprijinite financiar proiectele care isi propun sa experimenteze lansarea simultana sau cvasi-simultana pe ansamblul suporturilor de difuzare si pe mai multe teritorii europene.

Limitate la opere cinematografice europene si la distributia acestora in tarile din Uniunea Europeana, proiectele trebuie sa acopere un numar substantial de filme si teritorii.

Proiectele vor trebui, de asemenea, sa prevada la sfarsitul actiunii organizarea unei reuniuni publice menite sa prezinte profesionistilor si autoritatilor publice principalele rezultate ale experimentului si concluziile aferente.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie inaintate de un grup care sa indeplineasca urmatoarele trei criterii: sa cuprinda intreprinderi sau organizatii care au legatura cu sectorul audiovizualului (producatori, agenti de vanzari, distribuitori, detinatori de drepturi de autor, societati de marketing, sali de cinema, platforme pentru video la cerere etc.); toti membrii (coordonatori si parteneri) grupului candidat trebuie sa aiba sediul social intr-un stat al Uniunii Europene; grupul candidat trebuie sa cuprinda cel putin doi agenti de vanzari.

Bugetul total al proiectului este de 1.994.000 de euro.

Contributia solicitata de grupul candidat, ce va fi acordata sub forma de subventie, nu poate depasi 70% din ansamblul costurilor eligibile ale proiectului.
Propunerile trebuie sa fie trimise pana pe 6 septembrie, la sediul Comisiei Europene - Directoratul General pentru Educatie si Cultura de la Bruxelles.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2534 ori