Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana plateste miliarde pentru proiecte de cercetare

Comisia Europeana plateste miliarde pentru proiecte de cercetare


Angajamentul Comisiei Europene de a actiona pentru promovarea cresterii economice si crearea de locuri de munca in Europa, se ridica la o suma totala de 8,1 miliarde de euro, a afirmat luni Cosmin Codrea, coordonator programe cercetare in cadrul Directiei Generale pentru Societatea Informationala si Mass Media a Comisiei Europene, cu ocazia lansarii apelului de propuneri de proiecte avand ca tema finantarea cercetarii si inovarii europene.

"Apelul urmareste, printre alte obiective importante, transformarea Europei intr-o destinatie pentru cercetatorii de top. De altfel, Consiliul European de Cercetare are prevazute investitii de 1,7 miliarde de euro pentru sustinerea cercetatorilor de inalt nivel. Un volum aditional de 963 milioane de euro este prevazut pentru asigurarea mobilitatii cercetatorilor in cadrul actiunilor Marie Curie", a declarat Cosmin Codrea.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana a decis sa aloce pentru sectorul cercetarii si inovarii in 2013 o suma totala de 10,8 miliarde de euro, din care 4,8 miliarde de euro sunt destinate investitiilor in domenii tematice, avand ca prioritati specifice conservarea oceanelor si a apei in general.

"Se urmareste, totodata, o mai buna utilizare a materiilor prime, obtinerea eficientei energetice, precum si promovarea eficientei in procesarea materiilor biologice", a spus Codrea.

El a spus ca un obiectiv important al Comisiei Europene il constituie acordarea de stimulente speciale in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), ca o recunoastere a importantei lor vitale pentru domeniul inovarii. Pachetul total de finantare pentru IMM-uri insumeaza 1,2 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3046 ori