Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bulgaria: 2,3 miliarde de euro finantare UE

Bulgaria: 2,3 miliarde de euro finantare UE

Bulgaria va primi 2,3 miliarde de euro de la Uniunea Europeana pentru dezvoltare regionala in perioada 2007-2009 daca proiectele elaborate de Ministerul bulgar de Finante vor fi aprobate de Comisia Europeana. Suma totala ce va fi alocata Bulgariei dupa aderarea la UE este de 4,3 miliarde de euro, au amintit expertii bulgari.

In aceeasi perioada, cofinantarea de la bugetul tarii va fi de 3 miliarde de euro. Potrivit Planului National de Dezvoltare a tarii in perioada 2007-2013, dezvoltarea regionala este primul domeniu care va fi finantat. Pana la sfarsitul anului 2005, grupe de lucru din cadrul Ministerului bulgar de Finante vor elabora proiecte in diferite domenii.

"Fiecare program va fi finantat de un fond european concret", a declarat directorul Directiei "Administrarea fondurilor UE" din cadrul ministerului, Boriana Penceva. "Proiectele trebuie aprobate de Comisia Europeana.

Daca vor exista neconcordante intre viziunea europeana si strategia noastra, atunci se vor inregistra pagube la bugetul de stat, deoarece in prima instanta banii vor fi eliberati de catre stat si abia dupa aceea vor fi recuperati de la UE", a precizat Penceva.

Sursa: Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1039 ori