Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul sprijina consiliile locale pentru cofinantare SAPARD

Guvernul sprijina consiliile locale pentru cofinantare SAPARD
Guvernul a hotarat, in sedinta de miercuri, alocarea a 290 de milioane de lei pentru consiliile locale care au in derulare programe SAPARD, dar nu au fonduri suficiente pentru cofinantare, a anuntat, miercuri, ministrul agriculturii Decebal Traian Remes.

"Exista 305 proiecte SAPARD in derulare, iar comunitatile locale nu vin la decontare pentru ca nu au posibilitati de finantare", a declarat ministrul agriculturii Decebal Traian Remes.

Acesta a precizat ca de acest ajutor financiar vor beneficia toate consiliile locale care au accesat fonduri europene in cadrul programului SAPARD.

"Am luat toate consiliile locale, nu am facut diferentieri in functie de culoarea politica. Sunt judete cu doua proiecte si unele cu 19 proiecte", a spus Remes.

Potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), miercuri, pentru NewsIn, de la inceputul anului s-au facut plati in valoare de 163 de milioane de euro, ceea de reprezinta 43 % din suma de 376 de milioane de euro alocata pentru anul 2007.

Pentru programul SAPARD Romania a primit fonduri europene de 1,5 miliarde de euro, din care a reusit sa cheltuiasca 842,65 milioane de euro. Diferenta trebuie utilizata pana in 2008, data la care se finalizeaza programul SAPARD.

Numarul proiectelor depuse in 2006 pentru finantare SAPARD a crescut cu 56,3%, comparativ cu cele primite in perioada 2000-2005. Astfel, in 2006, au fost depuse 3.985 de proiecte in valoare de 1,09 miliarde de euro, in timp ce de la debutul proiectului SAPARD pana la sfarsitul anului 2005, s-au primit 2.570 de proiecte.

Confruntati cu un numar mare de proiecte reprezentii APDRP au anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie 2006, ca au solicitat Comisiei Europene prelungirea cu doi ani a termenului de efectuare a platilor, fiind in imposibilitatea de a finaliza platile aferente anului 2004. Regula programului SAPARD spune ca platile aferente anumitor proiecte trebuie facute in maxim doi ani de la contractarea acestora.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1056 ori