Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turcii s-au pus pe construit: Investitii private de aproape 45 de miliarde de dolari in 2015

Turcii s-au pus pe construit: Investitii private de aproape 45 de miliarde de dolari in 2015


Investitorii privati au bagat anul trecut 111,6 miliarde de dolari in infrastructura, la nivel global, conform unui raport al Bancii Mondiale, iar o parte uriasa din acesti bani au fost cheltuiti intr-o singura tara: Turcia.

Cele sapte mari proiecte de infrastructura demarate sau continuate de Turcia in 2015 au absorbit investitii private de 44,7 miliarde de dolari, informeaza Hurriyet Daily News.

Numai doua dintre acestea, aeroportul IGA din Istanbul (35,6 miliarde de dolari) si autostrada Gebze-Izmir (6,4 miliarde de dolari), au beneficiat de 40% din totalul investitiilor globale in sector.

Pe regiuni, investitori au preferat zone din Africa, Europa si Asia Centrala, in timp ce regiunea Asia-Pacific, America Latina si Caraibe, Asia de Sud, Orientul Mijlociu si Nordul Africii au trecut nebagate in seama, ultimele doua si din cauza conflictelor militare intalnite la tot pasul.

Proiectele de infrastructura au luat amploare anul trecut, fata de ultimii patru ani, valoarea contractelor incheiate fiind de aproximativ 420 de miliarde dolari, conform datelor prelucrate de Banca Mondiala.

"Mega-afacerile au fost la moda anul trecut, cu peste 40 de proiecte contractate la valori de peste 500 milioane dolari fiecare. Cinci tari - Turcia, Columbia, Peru, Filipine si Brazilia - au reusit sa atraga 74 de miliarde de dolari, insumand 66% din investitii", se mai arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4978 ori